W przedszkolu odbyły się zajęcia kulinarne, w czasie których dzieci przygotowywały gofry. Podczas zajęć dzieci poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, doskonaliły umiejętności posługiwania się sztućcami, uczyły się przestrzegania zasad higieny podczas przygotowywania posiłków oraz utrwalały nawyk kulturalnego zachowania się przy stole. Dzieci pod kierunkiem pań, z wielkim zapałem odmierzały składniki i wsypywały je do miski i sprawnie mieszały przy pomocy robota kuchennego. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpiły do pieczenia. Gofry wyszły znakomite. Było słodko i smacznie, za dodatki służyły bita śmietana, dżem, cukier puder i owoce. Wszystkie gofry wyglądały apetycznie a smakowały jeszcze lepiej. Były tak pyszne, że co niektórzy skorzystali z dokładki. Nasze przedszkolaki uwielbiają takie kulinarne zajęcia, ponieważ to sama przyjemność spożywać to, co się samodzielnie przygotowało.